19:00

Västra Frölunda IF

Referat

Referat: Lindome GIF - Västra Frölunda IF

Omgång 8 hemma på Lindevi bjöd på match mot seriefavoriten V Frölunda i strålande sommarvärme och mycket publik. Matchen bjöd på många mål, frejdigt spel och stor spänning ända in i slutminuten. Lagen delade till slut på poängen vilket sett till matchbilden och målchanserna nog var ganska logiskt. Matchen spelas i ett högt tempo och under långa stunder bra passningsspel med många målchanser. Det är Frölunda som tar ledningen i matchen efter 20 minuter på en hörna som Vilmer Tyrén med en riktigt konstspark snyggt skarvar in i mål vid första stolpen. Trots baklängesmålet är det Zebrorna som skapar de farligaste lägena och vi minns speciellt ett fritt läge nära mål för Alexander Nilsson och en nick på hörna från Tobias Almeskär. Tio minuter från slutet vänder Lindome på matchresultatet med två snabba mål. Först kvitterar Socras Lutondo Luzayadio med ett starkt avslut på en kontring och tre minuter senare gör Noah Mannerström Egvik 2-1 på ett snyggt högeranfall efter passning snett inåt bakåt.
Andra halvlek är ganska lik den första med två lag som försöker bygga sitt spel med ett bra passningsspel och med ett litet spelmässigt övertag för Frölunda. Tjugo minuter in i andra halvlek får Frölunda en högerhörna och Anderas Öhman lyckas forcera in bollen efter lite tveksamt försvarsspel från Zebrorna. Hemmalaget tar nya tag trots den onödiga markeringsmissen och redan ett par minuter efter kvitteringen spelas Socras Lutondo Luzayadio fram i ett friläge och kan mycket säkert rulla in bollen till ledning för Zebrorna. Spelet böljar nu fram och tillbaka och ännu en gång är Zebrorna lite tveksamma i sitt försvarsspel strax utanför straffområdet och fäller lite olyckligt en Frölundaspelare precis innanför straffområdeslinjen och straffen slås stensäkert i mål av Emir Bosnic. Resten av matchen går båda lagen för ett avgörande och det är nära mål flera gånger. Minns speciellt halvt friläge nära mål för Joel Gustavsson Miller där Målvakten i Frölunda avvärjer framför fötterna på Joel och ett läge nära Zebramålet precis före slutsignalen som Jonathan Stolth glidtacklar undan till hörna framför en fri Frölundaspelare. En bra match I högt tempo och sex mål med två lag som vill spela fotboll i härlig sommarvärme och mycket publik, vad mer kan man önska - Kanske en trepoängare efter ledning två gånger i matchen!
Nästa hemmamatch spelas 2 juni klockan 13:00 här på Lindevi mot Husqvarna hoppas vi ses då!